Conditii:

Acest tip de atestat se adreseaza conducatorilor auto care detin permis de conducere categoria D obtinuta dupa data de 09.09.2008. 

Acte necesare inscrierii:

 - copie buletin si permis de conducere (categoria D) aflat in perioada de valabilitate;

 - taxa examinare 67 lei, platita la Oficiul postal in contul ARR;

 - doua dosare cu sina;

 - fisa tip inscriere.

Tariful este de 350 de lei (pregatirea teoretica si examenul teoretic) si 250 de lei ( taxa de examinare, combustibilul si o sedinta suplimentara)  si se poate plati in rate, cu minimum 100 lei avans la inscriere.

Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru obtinerea atestatului de transport persoane  sunt urmatorii:

  •         Inscrierea la cursuri cu un avans minim de 100 de lei - se completeaza cererea de inscriere si se incheie contractul de scolarizare. Tot atunci primiti suportul de curs gratuit, si este bine sa-l studiati pana ce incep cursurile.
  •          Participarea la cursul organizat - cursul dureaza o saptamana si de desfasoara la sediul scolii noastre.

EXAMEN:

Candidatii care doresc obtinerea atestatului de transport persoane vor sustine examen teoretic si examen practic.  

Proba teoretica se va sustine o data pe luna – sambata, in functie de datele de examinare prestabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul teoretic va fi transmisa vineri, inainte de examen, catre cursanti.

Examenul teoretic se desfasoara in doua etape si anume:

  •     Proba pe calculator (2 ore) – 100 intrebari cu 4 variante de raspuns, dintre care doar una corecta, din baza de intrebari pusa la dispozitie gratuit fiercarui cursant inscris la scoala
  •    Proba (2 ore) - 6 studii de caz - care se regasesc in suportul de curs.

Candidatul este considerat admis daca a raspuns corect la cel putin 70% din intrebari si a obtinut minimum 70% din punctajul maxim cumulat al studiilor de caz.

Proba practica se va sustine lunar in functie de programarile facute de catre A.R.R., in cel mult 30 de zile de la promovarea examenului teoretic.

Proba practica este destinata evaluarii pregatirii cu privire la conducerea rationala bazata pe reguli de siguranta; aceasta proba are loc, pe cat posibil, pe drumuri situate in afara zonelor construite, pe drumuri expres , precum si pe toate tipurile de drumuri publice urbane, acestea trebuind sa prezinte diferite tipuri de dificultati pe care un conducator auto le poate intalni.

Pentru a fi admisi la examenul de obtinere a CPI, candidatii trebuie sa fie declarati admisi atat la examenul teoretic cat si la examenul practic.

Examenul va fi sustinut in fata unei comisii formate din 3 membri. Autoritatea Rutiera Romana va desemna 2 reprezentanti ca membri ai comisiei de examinare iar Directia generala infrastructura si transport rutier va desemna un reprezentant ca membru in cadrul comisiei de examinare.

Rezultatele la examen se vor afla in aceeasi zi dupa ora 16.00.

Dupa ce veti fi declarat admis la examenul de obtinere a atestatului CPI Persoane va trebui sa va prezentati la ARR cu urmatoarele documente:

  •   Chitanta de 64 lei achitata la Posta in contul ARR RO37TREZ3065025XXX000325, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 12059648
  •    o copie dupa cartea de identitate,
  •  permisul de conducere
  •    o fotografie tip buletin
  •   Cerere tip de la ARR

Dupa depunerea documentelor la ARR veti fi informat cand puteti sa va ridicati atestatul.

 

IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!