Conditii de inscriere :

Conducatorii auto care solicita acest tip de atestat trebuie sa detina permis de conducere avand categoria necesara obtinerii atestatului profesional

Acte necesare inscrierii:

 - copie buletin si permis de conducere (categoria CE) aflat in perioada de valabilitate;

 - fisa tip inscriere;

 - examen psihologic la Scoala de Soferi Aviatia;

 - fisa medicala (Sanavita, Spitalul CFR);

Tariful este de 250 de lei si se poate plati in rate, cu minimum 100 lei avans la inscriere si include suportul de curs si pregatirea teoretica timp de 5 zile la sediul scolii noastre.

Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru obtinerea atestatului de transport marfuri agabaritice sunt urmatorii:

   - Inscrierea la cursuri cu un avans minim de 100 de lei - se competeaza cererea de inscriere si se incheie contractul de scolarizare. Tot atunci primiti suportul de curs gratuit, si este bine sa-l studiati pana ce incep cursurile.

   - Participarea la cursul organizat -cursul dureaza o saptamana si de desfasoara la sediul scolii noastre.

EXAMEN

Examenul se va sustine o data pe luna  (sambata) , pe calculator, in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.

Examenul consta intr-un chestionar de 20 de intrebari tip grila, iar candidatul este considerat admis daca a raspuns corect la cel putin 70% din intrebari. Durata examenului este de 30 de minute.

Rezultatul examenului se afla imediat dupa finalizarea examenului la calculator.

Examenul va fi sustinut in fata unei comisii formate din 3 membri. Autoritatea Rutiera Romana va desemna 2 reprezentanti ca membri ai comisiei de examinare, iar Directia generala infrastructura si transport rutier va desemna un reprezentant ca membru in cadrul comisiei de examinare.

In cazul nepromovarii examenului, cursantul mai poate da un examen in luna urmatoare contra unui tarif de reexaminare de 50 de lei / atestat.

Dupa ce veti fi declarat admis la examenul de obtinere a atestatului Agabaritic  a trebui sa va prezentati la ARR cu urmatoarele documente:

  •     Chitanta de 41 lei achitata la Posta in contul ARR RO37TREZ3065025XXX000325, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 12059648
  •      o copie dupa cartea de identitate
  •      permisul de conducere
  •       o fotografie tip buletin 
  •       Cerere tip de la ARR

Dupa depunerea documentelor la ARR veti fi informat cand puteti sa va ridicati atestatul.

 

IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!